Vage klachten door elektrosmog? - Magneetmassage

Vage klachten door elektrosmog?

Dit blog is er een van een serie over magneten en magneet massages. Ik werk al meer dan 10 jaar met magneten en heb honderden vragen van mijn klanten gekregen. In deze blogs heb ik ze verzameld en voor jou beantwoord. Wil je eerst de andere blogs lezen  klik dan hier voor de geschiedenis over magneten en klik dan hier om meer te lezen over magnetisme in het algemeen.

————————————————————
 Elektrosmog, iets waar allemaal ongemerkt dagelijks mee te maken hebben.

hoogspanningIk woon in een dorp, dat omringd is door hoogspanningsmasten. Soms knettert de lucht en als  het vriest kunnen er ijspegels van de lijnen afbreken en naar beneden komen. Er mogen geen  huizen gebouwd worden direct onder de lijnen en/of de masten.

Heel normaal. Degene die hier geboren zijn weten niet beter en vinden het heel normaal. Zij  zijn erg nuchter en vinden elektrosmog over het algemeen onzin. Zij zien niets, voelen niets en hebben nergens  last van.

Toch zijn ook hier mensen met elektro-hyper-sensitiviteit (EHS) of elektroallergie. Zij zijn gevoelig voor elektromagnetische overbelasting en vertonen onverklaarbare klachten die maar niet overgaan. Tijdens vakanties voelen zij zich beter, maar vaak wordt het verband niet gezien. Na het dragen van een magneet sieraad kan het zomaar zijn dat ze opknappen, omdat magneten het aardmagnetisch veld dat verstoord is weer zou kunnen herstellen.

Hieronder de vragen die ik in de loop der jaren van mijn klanten gekregen heb en de antwoorden die ik erop gevonden heb.

Elektrosmog 

elektrosmog

1. Wat is elektrosmog
Onder elektrosmog wordt de straling verstaan van diverse elektrische apparaten bij elkaar,  zoals mobiel, computer, laptop, magnetron, dec telefoon, televisie en hoogspanningsmasten en UMTS masten (voor internet) etc. Wist je dat in je handleiding van je mobiele telefoon staat dat je tijdens een gesprek je telefoon niet direct tegen je oor aan mag houden.

 

2. Wat is de invloed van elektrosmog op ons lichaam
Er zijn vele onderzoeken gaande over de schadelijkheid van deze straling en de invloed ervan op het menselijk lichaam. Ben je gevoelig voor elektrosmog dan kun je last hebben van de volgende vage klachten zoals jeuk, duizeligheid, hoofdpijn, huiduitslag, buikpijn, vermoeidheid, spierpijnen, hormonale disbalans en slapeloosheid.

3. Wat is er tegen elektrosmog te doen?
Het blijkt dat als mensen met EHS of elektroallergie alle draadloze apparatuur uit hun woning verwijderen of verhuizen naar een gebied zonder hoogspanningsmasten, zij geen klachten meer hebben. Dit is helaas niet altijd mogelijk. Ik ben magneet sieraden gaan dragen om mezelf te beschermen. Ook al is elektrosmog omstreden, ik ga niet wachten tot een onderzoek bewijst dat het me ziek kan maken.

4. Magneten geven toch ook straling?
Magneten creëren een magnetisch veld en geven een andere trilling dan elektrische apparaten. De massage magneten en die in sieraden verwerkt verhogen juist het welzijn van de mens. Als ik een massage gegeven heb met magneten dan voel ik mezelf ook ontspannen en energiek. Het doet iets positiefs met me.

5. Wat doet een magneetmassage tegen elektrosmog?
Ik zie de magneetmassage als een reset van het lichaam. Even terug in de ontspanning, waardoor alle klachten die in wezen veroorzaakt worden door stress (wel of niet door elektrosmog) losgelaten kunnen worden. Het lichaam kan zich dan zelf weer herstellen.

Heb jij vage klachten die door elektrosmog zouden kunnen komen?
Hoe ga jij met elektrosmog om? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

Laat hieronder een reactie of een vraag achter, wie weet kun je er een ander mee helpen.

Delen mag

Andere artikelen

Artikel in vakblad “Voet Vak”

Magneet Massage verscheen in diverse vakbladen. Dit artikel stond een paar jaar geleden in het vakblad “Voet Vak” gefotografeerd en geschreven door Lizet van Triet.

De keuze is reuze …

De keuze is reuze …. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten massage-opleidingen te volgen. Waarom zou je eigenlijk nog een opleiding moeten volgen? En hoe

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x