Hoe was jouw eerste keer? - Magneetmassage

Hoe was jouw eerste keer?

Je eerste keer vergeet je nooit, maakt niet uit waarover het gaat. De eerste zoen, je eerste baantje, je eerste huis wat dan ook. Zo ben ik nooit de eerste keer vergeten dat ik met magnetisme in aanraking ben gekomen. 

deegrollerIk weet niet meer welke beurs en waarom ik daar heen ging, maar ik weet wel dat ik van een Nikken consulent op een beurs een “magneet massage” kreeg. Hij had een soort van grote groene deegroller waarmee hij over mijn rug rolde. 

Bizar, maar bijzonder. Ik voelde direct kippenvel en ontspanning. Het hele voorval was ik vergeten, alleen dat er in mijn hoofd de overtuiging was ontstaan dat magneten werken. De matrassen en roller van Nikken spraken me niet echt aan. Jaren later toen ik in aanraking kwam met Energetix Magneet sieraden toen was ik verkocht.

Als masseur wilde ik ook met de magneten aan de gang, maar dan wel met een echte massage. Die was er nog niet. En als je iets graag wilt wat er nog niet is, zul je het zelf moeten maken. Voila de Magneet Massage was geboren.

Waarschijnlijk zal je net als ik vragen hebben over magnetisme. We zijn er tenslotte niet bewust mee opgegroeid. De vorige blog ging vooral over de geschiedenis en het ontstaan van de Magneet Massage. Klik hier als je dat eerste wilt lezen. In dit blog meer over het magnetisme zelf. 

Magnetisme 

hoefijzer magneet1. Waarom zou ik gebruik maken van magnetisme?
“Magneten werken bijna altijd” volgens de duitse gyneacoloog Verena Breitenbach in haar boek Eindelijk Gezond. Zij zegt versteld te staan over de resultaten bij haar patiënten. Het is makkelijk toe te passen, werken bijna altijd en met goede resultaten.

2. Zijn er onderzoeken bekend over magnetisme?
Volgens de artsen Jiri Jerabek en William Pawluk versnellen magneten het genezingsproces, vermindert pijn en verhoogt de doorbloeding, waardoor je meer zuurstof hebt en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

3. Zijn er nog meer effecten bekend?
Tevens geven de heren aan dat magneten ook een rechtstreeks effect hebben op biochemische processen in de cellen. Zelfs nadat de therapie is beëindigd, werkt de behandeling nog door.

4. Zijn er nog andere onderzoeken gedaan?
Hoogleraar biomedische wetenschappen Thomas Skalak heeft onderzoek gedaan naar de invloed van magneetvelden op de bloedvaten. Hij bevestigt in een onderzoek dat magneetvelden ontspannend werken op bloedvaten, waardoor onder meer zwellingen sneller slinken.

5. Wat is het verschil tussen magnetiseren en werken met magneten?
Magnetiseren wordt gedaan door een magnetiseur die daarbij zijn/haar handen op een plaats legt waar klachten zijn om zo helende energie over te brengen. Deze energie is in potentie bij iedereen aanwezig is, maar niet iedereen heeft het ontwikkeld.

Bij het gebruik maken van magneten, geven de magneten de energie en zou je dat kunnen gebruiken om anderen te helpen.

Ebook-MMM-binderlayingopen

Wat was jou eerste ervaring met magneten?
Nog geen ervaring? Welke vragen komen er bij jou op over magneten?

Samen leren we zo steeds meer over
het bijzonder fenomeen “Magnetisme”!

Delen mag

Andere artikelen

Artikel in vakblad “Voet Vak”

Magneet Massage verscheen in diverse vakbladen. Dit artikel stond een paar jaar geleden in het vakblad “Voet Vak” gefotografeerd en geschreven door Lizet van Triet.

De keuze is reuze …

De keuze is reuze …. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten massage-opleidingen te volgen. Waarom zou je eigenlijk nog een opleiding moeten volgen? En hoe

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x