Zelfzorg voor masseurs en therapeuten - Magneetmassage

Zelfzorg voor masseurs en therapeuten

jeannette bal van de magneetmassage

Als masseur en therapeut weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Je lichaam is je gereedschap, waarmee je jouw cliënten de beste zorg kunt geven. Maar hoe hou je dat vol in een drukke praktijk, waar je constant bezig bent met anderen?

De sleutel ligt in liefdevolle aandacht voor jezelf. Net zoals jij je cliënten met warmte en aandacht behandelt, mag je dat ook voor jezelf doen. En magneetmassage kan je daarbij helpen, zodat je er helemaal kunt zijn voor je cliënten en voor de mensen in je privé omgeving. 

Ook ik weet wat het betekent om anderen te helpen en daarbij jezelf te vergeten.
Jeannette Bal
van de Magneet Massage

Pijnlijke handen

Zelf heb ik in al mijn jaren als masseur en massage therapeut de nodige klachten mogen ervaren.

Ken jij de risico’s voor gerelateerde klachten in ons beroep? De bekendste zijn overbelaste duimen, artrose of pijn in de handen en vingers, carpaal tunnel syndroom, rug-, nek- en schouderpijn en ook burn-out en zelfs depressies.

Zoals boven al genoemd, ben ik in de 25 jaar dat ik in dit mooie beroep gewerkt heb, ook niet gevrijwaard gebleven van klachten. Ik heb last gehad van een overbelaste duim (vooral door bindweefsel massages), tennis- en golfersellebogen en artrosevorming en pijn in mijn vingers. Toch was ik er altijd voor mijn cliënten, totdat het echt niet meer kon. 

Pijnvrij masseren

De klachten aan mijn vingers hebben mij doen zoeken naar andere massage methodes ter verlichting van mijn handen om ook voor mezelf pijnvrij te kunnen masseren. Toen, lees 2009, was er nog niet zoveel op dat gebied. Er zat dus niets anders op dan om zelf iets te ontwikkelen. Daar ik sinds 2002 al bekend was met de kracht van magneten verwerkt in de sieraden van Energetix, ben ik gaan masseren met magneten. Zo is de Magneet Massage methode ontstaan.

Om het voor jou niet zover te laten komen, dat je minder kunt masseren en daardoor inkomen of zelfs je passie verliest, geef ik je graag wat tips ter preventie of vermindering van klachten.

Tips voor pijnvrij masseren

De meeste ken je vast wel, maar wie weet zit er toch een gouden tip voor je bij.

Ergonomie:

 • Zorg voor een ergonomische werkplek met een verstelbare massagetafel en verrijdbare kruk. Stel de tafel op de voor jou juiste hoogte in en laat je cliënten eventueel een opstapkrukje gebruiken.
 • Gebruik correcte massagetechnieken om overbelasting te voorkomen. Wissel regelmatig van positie en beweeg tijdens het masseren.
 • Maak gebruik van hulpmiddelen zoals massagemagneten.
Zelf heb ik veel gehad aan Tai Chi omdat de houding tijdens het bewegen erg lijkt op die van het geven van een massage.
Jeannette Bal
van de Magneet Massage

Lichaamsbeweging en stretchen:

 • Doe regelmatig aan lichaamsbeweging om je spieren en gewrichten sterk en flexibel te houden, ook tijdens je vakantie. Of start erna niet gelijk met een volle agenda, maar bouw het aantal afspraken weer op.
 • Stretch voor en na het masseren om blessures te voorkomen. Met extra aandacht voor je vingers, handen en je polsen.
 • Let ook op je eigen ademhaling tijdens het geven van een massage.
 • Yoga en pilates kunnen nuttig zijn om kracht, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn te verbeteren. Zelf heb ik veel gehad aan Tai Chi omdat de houding van het lichaam erg lijkt op die van het geven van een massage.
 • Een magneetmassage ontlast jezelf, kan jouw herstel bevorderen en heeft ook nog eens een groot effect op je cliënt.
vrouw die aan tai chi doet - houding voor massage

Mentale en energetische gezondheid: 

 • Plan voldoende tijd tussen de massages in. Zorg voor voldoende rust en ontspanning om stress en burn-out te voorkomen.
 • Praat met collega’s of een professional over je werk en eventuele problemen die je ervaart.
 • Maak gebruik van ontspanningstechnieken zoals meditatie of ademhalingsoefeningen.
 • Zorg voor je begint dat jezelf goed geaard of gecentreerd bent.
 • Sluit je voor de massage zodanig af dat je de problemen van je cliënt niet overneemt.
 • Was je handen en onderarmen met koud water af na het geven van een behandeling. Of schud ze af. Doe wat bij jou past.
 • Zolang je masseren leuk blijft vinden en binnen je grenzen blijft, zul je minder klachten ontwikkelen. Zo hou je het ook langer vol.

Aanvullende tips om pijnlijke handen te voorkomen:

 • Geef je vingers, handen en je polsen extra aandacht. Er zijn op YouTube diverse video’s te vinden over handyoga voor ontspanning, souplesse en kracht. 
 • Draag comfortabele kleding en schoenen met goede ondersteuning.
 • Zorg voor een gezonde leefstijl met een gezond voedingspatroon.
 • Luister naar je lichaam en neem rust wanneer je dat nodig hebt.
 • Vermijd stress en zorg voor voldoende slaap.
  Bekijk de “video over stress de nervus vagus en slaap” op mijn YouTube kanaal.
Spammie tekening rust en actie

Conclusie wat te doen bij klachten of ter voorkoming ervan

Door bovenstaande tips in acht te nemen, kunnen vakspecialisten in de massage en wellness branche pijnlijke handen en andere klachten voorkomen en langer gezond en vitaal blijven. Het is belangrijk om te investeren in je eigen gezondheid en welzijn, zodat je je cliënten de best mogelijke zorg kunt blijven bieden

Magneten als hulpmiddelen

Eerder sprak ik over magneten als hulpmiddelen. Hier geef ik graag nog meer informatie over want het is te bijzonder om het voor onszelf te houden. 

Ervaar de kracht van magnetische heling zonder fysieke druk. Laat de magneten hun werk doen en geniet van een ontspannende massage die zelfs pijnlijke handen verlicht. 

 Ontdek de geweldige voordelen van een magneetmassage
voor jezelf en je klanten

 • Zachte aanraking, groot effect: Magneetmassage werkt met krachtige magnetische velden die diep in het lichaam doordringen om pijn te verlichten, ontspanning te bevorderen en herstel te stimuleren. Zelf leg ik op de massagetafel ook nog een magneetdeken, zodat de klant ook bij een deelmassage volledig profijt heeft van de magneetkracht.
 • Verlichting voor de masseur: Perfect als je pijnlijke handen of rugklachten hebt door het geven van massages. De magneetwerking is pijnloos om te geven en te ontvangen. Zo kun je blijven masseren en je cliënten blijven verwennen met helende aanrakingen. Doordat druk niet meer nodig is, kun je rechtop blijven staan, waardoor er minder belasting is voor je eigen rug.
 • Herstel en regeneratie: Ervaringen tonen aan dat magneetmassage ook een positief effect heeft op de masseur zelf. Mijn handen zijn hersteld, de beginnende artrose is verdwenen, waardoor jarenlang pijnloos masseren weer mogelijk werd en ik nog jaren cliënten kon helpen.
 • Vind je dit blog interessant dan is het blog “6 voordelen van masseren met magneten” ook vast iets voor jou.

Masseer voortaan vanuit ontspanning

Volg een magneetmassage training om de kracht van deze unieke therapie te leren beheersen. Ontdek wat je kunt bereiken met zachte magnetische aanraking en ervaar de pure vreugde van het helen met liefdevolle intentie.

Wil je de magneetmassage ook voor jou laten werken?

Weet je nu al dat je een training wilt volgen om met de magneten te gaan masseren, ga dan naar trainingen voor meer informatie en aanmelden. 

Magneetmassage: een waardevolle aanvulling op je praktijk

Magneetmassage is een waardevolle aanvulling op je praktijk als masseur of massage therapeut. Het is een zachte en effectieve techniek, die door mensen van alle leeftijden goed wordt gewaardeerd.

Met een magneetmassage kun je je cliënten nog meer kwaliteit en waarde bieden. En je investeert tegelijkertijd in je eigen gezondheid en welzijn.

Wil je de kracht van magneetmassage ervaren en deze delen met je cliënten? Dan is het een goed idee om een training magneetmassage te volgen. In deze training leer je alles over de theorie en praktijk van magneetmassage. Je leert verschillende technieken, zodat je je cliënten een gepersonaliseerde magneetmassage kunt geven.

Investeer in jezelf en volg een training magneetmassage.
Jeannette Bal
van de magneetmassage

Maak van magneetmassage een liefdevolle gewoonte

Neem de tijd om goed voor jezelf te zorgen. Maak met het toepassen van een magneetmassage een liefdevolle gewoonte die je helpt om gezond, fit en energiek te blijven. Zo kun je je cliënten de beste zorg blijven geven, vanuit je hart en liefdevolle aandacht.

Een gratis handleiding voor een Makkelijke Magneet Massage

Wil je een indruk krijgen van een magneetmassage, ga dan naar de site voor de gratis handleiding “Makkelijke Magneet Massage”. Hierin vind je meer achtergrond informatie over het masseren met magneten van de rug op een normale stoel. De werking, contra-indicaties, de diverse massagemagneten en eenvoudige manier om met de magneten te masseren. Kortom een uitgebreidere kennismaking. De professionele magneetmassage kun je leren via de online basis Magneet Massage training. 

Delen mag

Andere artikelen

massage tool 1926

Artikel in vakblad “Voet Vak”

Magneet Massage verscheen in diverse vakbladen. Dit artikel stond een paar jaar geleden in het vakblad “Voet Vak” gefotografeerd en geschreven door Lizet van Triet.

De keuze is reuze …

De keuze is reuze …. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten massage-opleidingen te volgen. Waarom zou je eigenlijk nog een opleiding moeten volgen? En hoe

0
Would love your thoughts, please comment.x