Een boek over magneten ?! - Magneetmassage

Een boek over magneten ?!

Waarom wil iemand toch een boek schrijven? Ik niet, maar doe het toch.

Hoe meer ik in aanraking kom met magneet therapie en met alles wat magneten voor het mensmonnik schrijvenelijk lichaam en welzijn kunnen doen, hoe nieuwsgieriger ik word. Mijn speurtocht naar informatie maakte mij duidelijk dat er niet veel in het Nederlands geschreven is over magneten en hun werking op de mens. 
Ik kwam maar een handjevol boeken tegen, vooral in het Engels en Duits en 3 boeken van Roy Martina in het Nederlands, waarvan het boek Vitamine M me het meest aanspreekt. De andere twee zijn bijna hetzelfde.

Ervaring

Na 13 jaar werken met Energetix magneet sieraden en 6 jaar met de Magneet Massages heb ik veel ervaring opgedaan en krijg regelmatig vragen van collega’s die ook met magneten bezig zijn en van collega masseurs. Iemand zei over mijn kennis: “Je zou er een boek over kunnen schrijven”. Waarom ook niet? Wat voor mij al zo vanzelfsprekend is, is voor een ander nog nieuw en niet iedereen leest Engels of Duits.
sieraden rek

Zo begon ik mijn blog meer dan een jaar gelden. 

Inmiddels is het boek er nog niet.
Ten eerste omdat het leven ertussen kwam. Mijn moeder werd opgenomen in het ziekenhuis en na allerlei onderzoeken en opname in een hospice is ze een half jaar later overleden. De tijd die ik er voor haar was is onvervangbaar.
 
De tweede reden veel collega’s van Energetix en masseurs gingen mij vertellen wat er toch echt in moest komen staan. Een waslijst aan adviezen, heel fijn, maar het voelde niet meer “van mij”. 
 
De derde reden maakte de invalshoek van het boek niet zo eenvoudig. We hebben met heel veel regels te maken met de wet op medische claims, dus mag ik niets zeggen over de werking als het verkoop gerelateerd is. De scheidslijn is heel dun. 
 

Een prachtig cadeau 

Zoals vaker met mooie ideeën werd ik wakker en zag het weer voor me. Ik wil een glimlach op iemand zijn gezicht toveren, hen het gevoel geven van speciaal zijn. Het boek wordt een prachtig cadeau boek, niet te groot, zodat het in de tas kan en met mooie foto’s, quotes en tekeningen. 

Inhoud

Natuurlijk komt er ook uitleg in zoals in mijn eerste blog aangaf. 
Vele vragen die ik in de loop der jaren heb gekregen zijn er in verwerkt, maar dan anders dan eerst de bedoeling was. De onderwerpen die erin blijven zijn o.a.: geschiedenis, elektrosmog en magnetisme.
 
Er komt ook een uitgebreide uitleg in hoe u thuis een magneet massage kunt geven aan elkaar. En tips en trucs voor de professionele masseur voor in hun praktijk. 
 
Ben je nieuwsgierig? Laat het hieronder dan gerust weten.

Lanceer datum eind augustus in Berlijn, daarna in Nederland.

Hieronder de geschiedenis zoals in mijn oude blog. 

Geschiedenis

1. Is Magnetisme een nieuwe methode?
Magnetisme bestaat al eeuwenlang en heeft de mensheid al duizenden jaren gefascineerd. 

Het is een eeuwenoud gegeven die in de tijd van Cleopatra al als therapie gebruikt werd. Ook zijn er bewijzen gevonden in oude Chinese en Indische geschriften.

2. Is masseren met magneten nieuw?
Er zijn een aantal boeken geschreven over Magnetisme in combinatie met acupressuur en er bestaat een magneet massage methode waarin met een magneet roller over de rug gegaan wordt.

magneet massage 

3. Is de methode Magneet Massage dan nieuw?
De Magneet Massage waarin dit boek over gesproken wordt, is wel nieuw. De methode is ontstaan nadat Jeannette Bal als massage therapeute last kreeg van haar handen en niet meer met plezier kon masseren. Zij is gaan zoeken wat ze nog wel kon. Na jarenlange ervaring in het dragen en adviseren van sieraden met magneten is ze de twee gaan combineren.

4. Waarom is de Magneet Massage methode ontwikkeld?
Zij is begonnen als sportmasseur en heeft vele nascholingen en workshops gevolgd om massage therapeute te worden. Zelf is zij door het dragen van magneet sieraden energieker geworden en van haar hormonale migraine af, wat haar de ruimte en energie gaf om zichzelf door te ontwikkelen.

5. Hoe is de Magneet Massage methode ontstaan?
Masseren was haar passie en die wilde ze niet kwijt, dus heeft ze een oplossing gezocht die niet alleen haar zelf kon helpen, maar ook haar massage klanten. Zo is de Magneet Massage methode ontstaan, die letterlijk gewoon masseren is met magneten. Je kunt alle technieken zoals effleurages en petrisages met deze methode toepassen.

Voor zover het stuk over de geschiedenis.

Welke vragen over magneten en magneet therapie heb jij?Schrijf ze hieronder op, zodat ik ze kan beantwoorden. 

Delen mag

Andere artikelen

Artikel in vakblad “Voet Vak”

Magneet Massage verscheen in diverse vakbladen. Dit artikel stond een paar jaar geleden in het vakblad “Voet Vak” gefotografeerd en geschreven door Lizet van Triet.

De keuze is reuze …

De keuze is reuze …. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten massage-opleidingen te volgen. Waarom zou je eigenlijk nog een opleiding moeten volgen? En hoe

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x