Erkenning als inspiratie - Magneetmassage

Erkenning als inspiratie

Vorig jaar ben ik naar de uitreiking van de Vrouwelijke Ondernemers Prijs Drechtsteden 2013 geweest. Waarom? Ik was nieuwsgierig en het was deze keer heel dicht bij mijn huis namelijk in Landvast te Alblasserdam. Ik woon zelf in Nieuw-Lekkerland.

Nieuwsgierig ja, want hoe bijzonder is het toch om als ondernemer erkenning te krijgen van andere ondernemers.

Massage als bedrijf

Een van de genomineerde bij de bedrijven was Hildy van der Linden van Body & Mind Wellness uit Dordrecht, die hiermee voor mij bewezen heeft dat je ook als masseur een succesvol bedrijf kunt neerzetten. Met een gedegen plan kom je verder dan vanuit huis boven op een kamer masseren.

Niet dat daar iets mis mee is. Als je daar voor kiest omdat het perfect te combineren is met je thuis situatie, geweldig !

 Wil je meer dan zijn er ook andere mogelijkheden. Nu is het niet de bedoeling dat we allemaal een eigen wellness centre op zetten of een eigen opleidingsinstituut starten. De uitreiking heeft mij wel laten zien dat je tijdens deze crisis creatiever moet zijn om je bedrijf of praktijk gaande te houden of om te starten.

Creatief en anderen willen helpen

Wat alle dames gemeen hadden, zowel in de categorie bedrijven als in de categorie ZZP’ers was hun creativiteit. Ze keken verder dan de geijkte paden en zetten hun kracht in om anderen te helpen. Helpen past natuurlijk ook helemaal bij ons masseurs.

En zij blijven in beweging. Zij kijken naar nieuwe mogelijkheden, ook als het goed gaat en ze willen wat terug doen voor de maatschappij. Natuurlijk is geld daarbij belangrijk. Als er meer geld uit gaat dan in komt, dan ben je bezig met een hobby en niet een bedrijf. En als je geld een issue vindt? Bedenk dan hoeveel mensen je met meer geld zou kunnen helpen.

Waarom ik voor mezelf begonnen ben

Ik ben gaan masseren omdat ik werk zocht dat ik naast de wisseldiensten van mijn man kon doen. Thuiszitten en voor het huishouden zorgen naast de kinderen was niet mijn ding. Ik miste de intellectuele uitdaging. Kinderopvang was geen oplossing, het kon toen nog alleen op vaste dagen per week, elke week hetzelfde en dezelfde uren. En laat dat nou niet samengaan met wisseldiensten.

Daarom koos ik voor een massage opleiding

Na rondkijken en vragen leek pedicure me wel wat. Je kon je eigen uren bepalen en er leek werk genoeg. Zoals altijd als ik ergens mee in gedachte loop, komt er iets op mijn pad. Deze keer letterlijk op mijn mat. In de krant stond een advertentie van IVS in Dordrecht over diverse opleidingen. Zij gaven ook opleidingen sport massage en de switch was snel gemaakt. Snijden in eelt en probleem voeten behandelen bleek toch niets voor mij.

Ik ben de opleiding Sportmassage en verzorging gaan volgen en 9 maanden later had ik een diploma. Ik voelde me alsof ik net mijn rijbewijs gehaald had. Herken je dat? Om ervaring op te doen ben ik mee gaan draaien met het Massage Team en zo ben ik aangestoken door het Massage virus!

Het heeft heel veel massage trainingen, workshops en jaren masseren gekost voordat ik van mijn passie een bedrijf heb kunnen maken. Ik ben altijd eigenwijs geweest en achteraf ben ik zoekende geweest naar iets dat echt van mezelf is. Eigenwijs betekent, zoals ik heb ik geleerd tijdens de coaching opleiding bij IVS, op je “eigen wijze”.

Hoe ik van mijn pad af raakte

In 2002 kwam ik in aanraking met ENERGETIX magneet sieraden en raakte ik van mijn massage pad af. Gelukkig werd er een magneet ontwikkeld in een vorm waarmee ik kon masseren. Na een workshop hot-stone massage bedacht ik, dit kan ook met de magneten.

Uiteindelijk heeft het nog tot 2009 geduurd voordat ik de workshops Magneet Massage ben gaan geven. Als masseur, therapeut en coach was ik vooral een helper en zeker geen ondernemer.

Hoe ik geïnspireerd blijf

De genomineerde dames voor de Vrouwelijke Ondernemersprijs en alle andere aanwezige onderneemsters hebben mij enorm geïnspireerd om vooral door te gaan. Zij hebben bereikt waar ik naar toe wil. En ik blijf steeds kijken naar hoe andere succesvolle vrouwen het doen. Met vallen en opstaan en creatief denken ben ook ik op weg naar een succesvol bedrijf.

En jij? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Laat hieronder je reactie achter en inspireer zo elkaar!

Delen mag

Andere artikelen

massage tool 1926

Artikel in vakblad “Voet Vak”

Magneet Massage verscheen in diverse vakbladen. Dit artikel stond een paar jaar geleden in het vakblad “Voet Vak” gefotografeerd en geschreven door Lizet van Triet.

De keuze is reuze …

De keuze is reuze …. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten massage-opleidingen te volgen. Waarom zou je eigenlijk nog een opleiding moeten volgen? En hoe

13
0
Would love your thoughts, please comment.x