De keuze is reuze ... - Magneetmassage

De keuze is reuze …

De keuze is reuze ….

Er zijn tegenwoordig heel veel soorten massage-opleidingen te volgen. Waarom zou je eigenlijk nog een opleiding moeten volgen? En hoe weet je nu of een opleiding bij jou past?

Moeten? Natuurlijk niet! Willen? Waarom niet? Ik heb in mijn jaren als masseur heel veel workshops, cursussen en opleidingen gevolgd. Eerst sportmassage bij IVS in Dordrecht later daar ook de massagetherapeut opleiding. Maar wat is er veel veranderd in de massagewereld. Toen ik in 1997 begon, was er nog niet veel keuze. Je had de sportmassage voor de professionele masseur of de ontspanningsmassage voor de welzijnsbranche. Na een van deze twee opleidingen kon je je verder specialiseren of verdiepen via workshops of korte cursussen.


Gevoel

Welke kant wil je op? Waarom zou je eigenlijk nog een opleiding moeten volgen? Voor mij was het behalen van mijn sportmassagediploma als het halen van je rijbewijs. Je hebt een papiertje en mag ervaring op gaan doen. Ik had me via school aangesloten bij een groep masseurs die op sportevenementen masseerden. Zo heb ik heel wat massage-ervaring opgedaan en zag ik dat er nog meer mogelijk was. Ik kon technisch masseren – alle kennis was aanwezig – maar zag bij mijn collega’s dat ook hun gevoel meedeed.
Na een cursus haptonomische ontspanningsmassage kwam ook mijn gevoel erbij kijken. Zo kon ik mijn kennis en mijn gevoel combineren en betere massages geven. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en zo ben ik de massagetherapeuten opleiding gaan volgen.

Bijblijven

Om niet beroepsblind te worden, volg ik af en toe nog steeds een workshop bij een van onze collega’s. Wat zou een reden voor jou kunnen zijn? Nieuwe technieken om je klanten beter te helpen? Je eigen lichaam leren ontzien tijdens het geven van een massage? Bijblijven bij nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied? En natuurlijk mooi meegenomen is het zelf krijgen van een massage tijdens zo’n dag.

Tegenwoordig is de grens tussen sport, klassiek, wellness en ontspanningsmassage niet meer zo hard. Veel sportmasseurs ontwikkelen zich ook richting ontspanning, en ontspanningsmasseurs verdiepen zich meer naar klachtenbehandelingen.


Wat bij jou past

Hoe weet je nu of een opleiding bij jou past? Zoals al eerder gezegd is de keuze reuze. Waar let je dan op bij het kiezen van een workshop of opleiding? Kijk allereerst eens naar je eigen reden. Wat zou je willen bereiken met deze opleiding? Wil je een aanvulling op wat je al doet? Wil je je lichaam ontzien tijdens een massage? Wil je een bepaald type cliënten beter kunnen helpen? Wil je meer klanten trekken met een nieuwe methode? Wil je met een hype meeliften? Wil je een specifieke massage leren omdat je nieuwsgierig bent? Wil je in grote of kleine groepen les? Zo zijn er vast nog wel meer redenen te bedenken waar een opleiding voor jou aan moet voldoen. Als je de waarom weet, wordt de keuze makkelijker.

Magneetmassage

Zelf ben ik ooit een hotstone massageworkshop gaan volgen omdat ik last van mijn handen kreeg. Er waren toen nog geen massages speciaal gericht op het ontzien van jezelf als masseur. De hotstone bleek niets voor mij te zijn, maar zo ben ik wel op het idee gekomen om met magneten te gaan masseren en is mijn Magneet Massage methode ontstaan. In eerste instantie dus om mijn eigen handen te ontzien, die begonnen te ontsteken door de vele bindweefselmassages. Uiteindelijk kwam ik erachter dat er nog veel meer voordelen aan de Magneet Massage zitten.

De masseurs die naar de magneetmassage workshops komen, geven diverse redenen op. Ze willen graag iets extra’s kunnen aanbieden aan hun cliënten, ze zoeken iets om klachten, zoals knopen, sneller en makkelijker te kunnen verhelpen. Ze hebben last van hun handen en willen wel blijven masseren, ze kiezen voor de kleine groepen waarin we lesgeven, hebben zelf op een beurs of tijdens een kennismaking ervaren wat het voor iemand kan doen.

Stel je zelf de vragen:

1. Waarom wil ik iets leren
2. Waarvoor wil ik iets leren
3. Wat kan ik ermee bereiken
4. Wat voor opleidings instituut
5. Wil er nog iemand mee
6. Grote of kleine groepen
7. Wat is er nog meer belangrijk

Bel een opleider gerust op als je nog vragen hebt, tenslotte is het voor de langere termijn.

ps. dit artikel is ook geplaatst in het online massage vakblad 

Delen mag

Andere artikelen

Artikel in vakblad “Voet Vak”

Magneet Massage verscheen in diverse vakbladen. Dit artikel stond een paar jaar geleden in het vakblad “Voet Vak” gefotografeerd en geschreven door Lizet van Triet.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x