6 voordelen van masseren met magneten - Magneetmassage

6 voordelen van masseren met magneten

OEI, ik moest bijna mijn massagepraktijk sluiten..

Scroll naar beneden om direct de 6 voordelen van een magneetmassage te lezen ....

Masseren is mijn passie en ik zit al ruim 10 jaar in het vak als het masseren pijn gaat doen in mijn handen. Vooral tijdens bindweefselmassages. Hierdoor keek ik er steeds meer tegen op om een behandeling te geven en maakte steeds minder afspraken. Toen sloot letterlijk de deur van mijn praktijk. Als zelfstandige hebben we meestal geen verzekeringen voor ziekte of arbeidsongeschiktheid, dus lopen we vaker door. Uiteindelijk leidt het toch tot minder afspraken en dus minder inkomen. Wat dan? Ik had toen 2 kleine kinderen en een man in de ploegendienst, een baan tijdens schooltijden, zat er voor mij niet in. En daarnaast had ik al mijn tijd, energie en geld geïnvesteerd in opleidingen, dat zou toch niet voor niets zijn geweest?!

De oplossing

Hoe kon ik nog wel blijven masseren? Achter een andere deur lag daar de Magneet Massage methode.

Magneetmassage over Jeannette Bal

Na een workshop hot-stone massage zag ik de mogelijkheden om met magneten te masseren doordat de magneten qua vorm erg op de hot-stones leken. Hot-stone behandelingen geven is niets voor mij. Ik kan de hete stenen zelf niet vasthouden en dat gedoe met water opwarmen, stenen ontsmetten en opladen in de maan: Nee, bedankt. Hiervoor kun je bij vele anderen terecht. Inmiddels was ik overtuigd van het positieve effect van magneettherapie. In 2009 ben ik gaan experimenteren met de magneten. Eerst alleen de grote magneten en de kleine hartjes voor in de nek en later de speciaal ontwikkelde massage pebbles en de massage tools. En zo ontstond de Magneet Massage methode.

 


 

 

6 Voordelen van een magneetmassage

 1. Eenvoudiger en soepeler masseren met minder kracht
 2. Meer effect in minder tijd
 3. Een magneetmassage kan op blote huid of over kleding heen gegeven worden  
 4. Diepere en langere ontspanning  
 5. Goede resultaten bij stressgerelateerde klachten
 6. Brengt de ontvanger fysiek, psychisch en energetisch in balans  .

 Meer uitleg

 1. Eenvoudiger en soepeler masseren met minder kracht
  Als masseur hoef je geen fysieke kracht uit te oefenen omdat de magneten voor je werken. Voorkom je bij jezelf fysieke klachten of worden zelfs verminderd.
 2. Meer effect in minder tijd
  Je hoeft de massage niet op te bouwen. De magneten masseren gelijk de oppervlakkige en diepere delen.
 3. Een magneetmassage kan op blote huid of over kleding heen gegeven worden 
  Hierdoor kun je overal een magneetmassage geven. En kun je een andere doelgroep behandelen. Geschikt voor mensen die zich niet makkelijk uitkleden. Psychisch en fysiek.
 4. Diepere en langere ontspanning
  Doordat het een lichte massage zonder druk is, doet het geen pijn, waardoor er geen weerstandsspanning optreedt. De magneetwerking gaat wel de diepte in en werkt op cel niveau, waardoor een diepere en langere ontspanning ontstaat.
  Bijkomend voordeel voor de masseur is dat het ook heel ontspannend is om te geven, omdat je geen kracht hoeft te geven. 
 5. Goede resultaten bij stress-gerelateerde klachten
  Door stress ontstaan er vaak klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, slapeloosheid en veel andere voorkomende problemen. Een magneetmassage bevordert de doorbloeding en helpt afvalstoffen sneller afvoeren. De parasympathicus wordt geactiveerd waardoor rust en herstel kan plaatsvinden.
 6. Brengt de ontvanger fysiek, psychisch en energetisch in balans 
  De magneetmassage heeft effect op spieren, de hormoonhuishouding en energiebanen. De trofiek van de spieren wordt verbeterd, waardoor klachten kunnen verminderen. De hormoonhuishouding reageert vooral op stress (zie boven). Blokkades in de meridianen en chakra’s kunnen worden verminderd, als dit gebeurt geeft de ontvanger vaak aan dat ze een tinteling ervaren tot in hun tenen of vingers. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeannette Bal en ik ben massage therapeute en gezondheid coach. Ontwikkelaar van de Magneet Massage methode en schrijfster van het boek: “Leer masseren met magneten”.
Zoals de meeste masseurs heb ik vele opleidingen en workshops gevolgd om steeds beter mijn klanten te willen helpen. Gestart met de sportmassage opleiding, vanwege de gedegen theorie en praktijklessen, vervolgens de haptonomische ontspanningsmassage waarna ik me zeker genoeg voelde om cliënten in mijn praktijk te ontvangen. En nu nog steeds volg ik af en toe een workshop uit nieuwsgierigheid.

Lees mijn  blog: “De keuze is reuze” om je te helpen een keuze te maken voor een massage workshop of opleiding. 

Vraag aan jou

Werk jij al met massage magneten? Wat is jouw ervaring?

Delen mag

Andere artikelen

Artikel in vakblad “Voet Vak”

Magneet Massage verscheen in diverse vakbladen. Dit artikel stond een paar jaar geleden in het vakblad “Voet Vak” gefotografeerd en geschreven door Lizet van Triet.

De keuze is reuze …

De keuze is reuze …. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten massage-opleidingen te volgen. Waarom zou je eigenlijk nog een opleiding moeten volgen? En hoe

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x