Openstaan voor mogelijkheden ... - Magneetmassage

Openstaan voor mogelijkheden …

“Do not think it is impossible just because it has never happened.” – Friar Tuck

Wij en een kasteel?!

Hoe het begon
Net een week terug na 4 maanden overwinteren in Spanje, nog uitpuffend van de terugreis en alles wat op ons lag te wachten, kreeg ik een appje doorgestuurd.
Is dit wat voor jullie … www.chateaubussolles.com ???

Als het idee van iemand anders was gekomen, dan had ik het niet overwogen. Jacqueline had me al vaker leuke ideeën aan de hand gedaan en was me ook zakelijk nog aan het helpen. Nog geen week daarvoor hadden we  afscheid genomen als buufs op de berg, zoals wij de plek waar we in Zuid-Spanje verbleven, liefkozend noemen.”

‘Pfff…,’ dacht ik, nog moe van alle terugkeergedoe en voorbereidingen voor de workshops die ik weer mocht geven in Nederland: ‘Nu even niet!’

Henk vroeg wat er was en ik liet hem het appje lezen en de link naar de website bekijken. Alles viel voor hem op zijn plaats: “Ja! … dat lijkt me geweldig!”

Keuze vrijheid
Henk is vervroegd met pensioen. Geen gedoe meer met verplicht werk zoeken. Genieten van de vrijheid. Overwinteren in Spanje en naar je dochter in Malta vliegen wanneer het jou uitkomt. Zonder vrij te hoeven vragen. Ideaal. Henk zijn motto: ‘Als er iets op mijn pad komt dat me aanspreekt, dan kies ik daarvoor.’ En dat kwam dus …

In een heel andere vorm dan verwacht. We hadden zeker nooit over een kasteel gedroomd. Als iemand het ons een jaar daarvoor had verteld, hadden we hem of haar voor gek verklaard. Als je iets niet kent, dan is het moeilijk je daar een voorstelling van te maken.

Verblijven op of bij een kasteel, was voor ons zoiets als hopen dat je de loterij wint.

Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen?

Dat is de vraag die ons vaak gesteld wordt. Eerlijk gezegd lijkt het alsof we er niets voor gedaan hebben. Het is ons toegevallen, een hele reeks van voorafgaande gebeurtenissen heeft het mogelijk gemaakt dat we JA konden zeggen. Alle mogelijke obstakels en beperkende overtuigingen hebben we eerst opgeruimd.

Er zijn redenen genoeg om te bedenken waarom je iets niet kunt doen. Wij hebben er voor gekozen om de vitale ruimte te creëren, die ons in staat stelt om wel ons ideale leven vorm te geven. Henk is vervroegd met pensioen  gegaan. Ik werk als zzp’er. Zo hebben we bewust geïnvesteerd in onze vrijheid. Kleiner wonen en ont-spullen hielp ook. Verbazingwekkend wat je allemaal kunt doen als je kosten laag zijn en je niet gebonden bent aan een baan. Zoals genieten van de mooie dingen in het leven. 

ons favoriete vakantiehuis in Goedereede

Vrij van verplichtingen
De Auvergne is in acht uur te bereiken en iedereen is inmiddels wel gewend aan beeldbellen. De zorg voor onze ouders hebben we niet meer. Onze dochter woont op Malta, onze zoon woont nog in Nederland. Ik kijk ernaar uit dat ze ons in Frankrijk bezoeken, alleen of met een kasteel vol vrienden.

Gewoon gedaan
Op de site van het kasteel werd een beheerders echtpaar gevraagd. Leeftijd tot 60 jaar. Mmm, Henk is al 61 en ik natuurlijk stukken jonger. Nou ja … 57 jaar dus. “Weet je wat, we gaan toch reageren.” zeiden we tegen elkaar. Het voordeel van ons: Wij hoeven geen carrière meer te maken. Wij krijgen geen kinderen meer. Wij zijn gezond en weten van aanpakken. Ik spreek Frans en Henk gaat het leren. Bovendien heb ik als zzp’er genoeg ervaring met marketing.

Hoe pak je zoiets aan? Het was jaren geleden dat we serieus gesolliciteerd hadden. Het moest wel een opvallende sollicitatie worden…

We besloten een video op te nemen, jawel! Zo gezegd, zo gedaan. Achteraf gezien best een stoere actie, het moest natuurlijk wel spontaan genoeg overkomen. Gelukt! Toen begon het wachten en stiekem toch wel alvast een beetje verheugen…

Feest!
Wat een dag, toen we hoorden dat de keuze op ons  was gevallen! Vanaf 1 september gaan we beginnen. We zijn helemaal klaar voor ons komende avontuur!

Inmiddels drie jaar later. Nog steeds blij met onze keuze. Ondanks Covid en een benzine tekort vanwege een staking. We hebben ook hier een leuk netwerk opgebouwd met Fransen en Nederlanders. Het kasteel heeft enkele verbouwingen ondergaan en de kamers zijn opgeleukt. Neem eens een kijkje op de site. 

Delen mag

Andere artikelen

massage tool 1926

Artikel in vakblad “Voet Vak”

Magneet Massage verscheen in diverse vakbladen. Dit artikel stond een paar jaar geleden in het vakblad “Voet Vak” gefotografeerd en geschreven door Lizet van Triet.

De keuze is reuze …

De keuze is reuze …. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten massage-opleidingen te volgen. Waarom zou je eigenlijk nog een opleiding moeten volgen? En hoe